Bijles Academie
Coaching

De BijlesAcademie beschikt over excellente coaches en werkt samen met partners die zorgvuldig zijn geselecteerd om diverse coachingstrajecten in te vullen.We helpen bij o.a. faalangst, het maken van je profiel- en/of studiekeuze en leren- leren.

Niet altijd is veel en hard leren voldoende voor de weg naar succes. De school- of studieloopbaan kan in sommige gevallen ook beinvloed worden door onzekerheid of onduidelijkheid. Daarom vindt de BijlesAcademie het belangrijk om ook begeleiding te bieden in de vorm van coaching  Het uitgangspunt bij coaching is 1-op- 1 begeleiding in het behalen van persoonlijke ontwikkelings- en/of leerdoelen zoals keuzes maken, leeraanpak en meer zelfvertrouwen. Samen met een expert op gebied van faalangst, leren-leren of  keuzes maken ga je intensief aan de slag met het behalen van de gestelde doelen.

Studiekeuze

Het maken van de juiste studiekeuze is belangrijker dan ooit. Het maken van de juiste keuze blijkt best moeilijk te zijn, meer dan 40% van de studenten valt uit.

Het behalen van het eindexamen speelt in het laatste jaar van de middelbare school een grote rol, waardoor de studiekeuze soms pas op het laatste moment snel wordt gemaakt. Ook is het maken van een keuze moeilijker doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn.

Het is  belangrijk om tijd en energie te investeren in het maken van een  juiste keuze, omdat blijkt dat je hier op de lange termijn veel aan hebt. Het maken van de juiste keuze draagt bij aan meer studiesucces en geluk.

Bij studiekeuze coaching ga je samen met een professionele studiekeuze coach op zoek naar jouw passie en talenten. De vragen ‘Wie ben ik’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat wil ik’ staan centraal tijdens het traject. Vervolgens worden de inzichten gekoppeld aan de verschillende studies met als resultaat een studie (richting) keuze.

 

Profielkeuze

Al heel vroeg word je geacht een heel belangrijke keuze te maken voor de toekomst; namelijk de profielkeuze. In de 3e klas (of 2e klas voor het VMBO) van de middelbare school moet er een keuze worden gemaakt tussen 4 profielen: N&T, N&G, E&M en/of C&M. Op school wordt er vaak wel aandacht besteed aan het maken van deze keuze, maar dit blijkt niet voor iedereen voldoende te zijn.

Bij profielkeuze coaching wordt er samen met de coach onderzocht wat jouw eigenschappen, kwaliteiten en talenten zijn. Maar ook waar je van droomt, wat je leuk vindt om te doen en waar je hart sneller van gaat kloppen. Aan de hand hiervan wordt er gekeken welk profiel hier het beste bij past en kun jij uiteindelijk een beslissing nemen waar je volledig achter staat.

Leren leren

Een probleem waar vele leerlingen en studenten mee kampen is dat hen nooit is aangeleerd hoe je zo effectief en efficiënt mogelijk studeert. Het fenomeen leren “leren” is er een die veel te weinig wordt aangekaart op scholen. Voornamelijk in de hedendaagse duizend-impulsen-cultuur. Het is voor velen lastig om een rustige plek te vinden, om zelfstandig aan de studie te gaan en zich voor langere periodes te concentreren op één onderwerp. Investeren in de manier waarop je leert, is iets waar onvoldoende de waarde van wordt ingezien, of misschien zelfs wel wordt onderschat. Met een beetje hulp kan een leerling zijn studietijd halveren èn tegelijk betere resultaten boeken. Dit kan door een combinatie van technieken toe te passen.

Leren “leren” wordt door de Bijles Academie aangeboden in de vorm van een meerdaagse cursus die zich richt op de leer- en persoonlijke voorkeuren van leerlingen.  Op basis van deze voorkeuren wordt een leerling een passend studieplan aangemeten.  Dit studieplan bestaat uit een aantal facetten, de leerling leert deze in verschillende situaties naar eigen inzicht toe te passen.  Wat het Leren “leren” programma van de Bijles Academie onderscheidt, is dat het een intensieve cursus is die praktijk en psychologie combineert en die voor elke leerling een “taylor made” pakket aanbiedt.  Wij staan dicht bij de doelgroep en geloven dat positiviteit en persoonlijke aandacht doorslaggevend zijn om een blijvende verandering te bewerkstelligen in het (studie)gedrag van een leerling.

 

Tarief

Individuele training: euro 375,-

Groepstraining: euro 250,- per persoon (max. 4 personen)

Faalangst Coaching

Bij sommige mensen wil het maar niet goed lukken. Ze stoppen veel tijd en energie in bijles en huiswerkbegeleiding en zijn ook erg gemotiveerd maar desondanks worden de resultaten er niet beter op. Dit kan in sommige gevallen te maken hebben met een dieper liggende oorzaak, bijvoorbeeld faalangst.

Bij faalangst kan er sprake zijn van:

– een hoge mate van spanning op moment van presteren, zoals bij een toets of spreekbeurt

– onzekerheid in sociale contacten

– onvoldoende vertrouwen in eigen prestaties

Faalangst kan als gevolg hebben dat je dichtklapt of dingen vergeet die je normaal gesproken wel zou weten.

De Bijles Academie vindt het belangrijk om coaching op het gebied van faalangst aan te bieden. In het bijzonder omdat het intensief volgen van bijles of huiswerkbegeleiding en het vervolgens toch niet goed scoren op een toets  kan zorgen voor extra onzekerheid. Maar ook als je geen bijles of huiswerkbegeleiding volgt kan faalangst een grote belemmering zijn bij het behalen van goede school resultaten.

Tijdens het coach traject met een ervaren faalangstcoach ga je aan de hand van gesprekken en oefeningen aan de slag. Er zal geleerd worden balans te vinden en ontspannen om te gaan met uitdagende situaties. Je zal gaan ervaren welke mogelijkheden je in je hebt en je krijgt verschillende tools aangereikt. Deze zal je vervolgens leren inzetten om zo weer met zelfvertrouwen je echte capaciteit waar te maken.

Tarief

Losse sessie: euro 75,00

Basis Traject (4 sessies): euro 280,00

Intensief Traject: euro 560,00

* Faalangst Coaching is niet in alle vestigingen beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier