Bijles Academie

Faalangst Coaching

Bij sommige mensen wil het maar niet goed lukken. Ze stoppen veel tijd en energie in bijles en huiswerkbegeleiding en zijn ook erg gemotiveerd maar desondanks worden de resultaten er niet beter op. Dit kan in sommige gevallen te maken hebben met een dieper liggende oorzaak, bijvoorbeeld faalangst.

Bij faalangst kan er sprake zijn van:

– een hoge mate van spanning op moment van presteren, zoals bij een toets of spreekbeurt

– onzekerheid in sociale contacten

– onvoldoende vertrouwen in eigen prestaties

Faalangst kan als gevolg hebben dat je dichtklapt of dingen vergeet die je normaal gesproken wel zou weten.

De Bijles Academie vindt het belangrijk om coaching op het gebied van faalangst aan te bieden. In het bijzonder omdat het intensief volgen van bijles of huiswerkbegeleiding en het vervolgens toch niet goed scoren op een toets  kan zorgen voor extra onzekerheid. Maar ook als je geen bijles of huiswerkbegeleiding volgt kan faalangst een grote belemmering zijn bij het behalen van goede school resultaten.

Tijdens het coach traject met een ervaren faalangstcoach ga je aan de hand van gesprekken en oefeningen aan de slag. Er zal geleerd worden balans te vinden en ontspannen om te gaan met uitdagende situaties. Je zal gaan ervaren welke mogelijkheden je in je hebt en je krijgt verschillende tools aangereikt. Deze zal je vervolgens leren inzetten om zo weer met zelfvertrouwen je echte capaciteit waar te maken.

Tarief

Losse sessie: euro 75,00

Basis Traject (4 sessies): euro 280,00

Intensief Traject: euro 560,00

* Faalangst Coaching is niet in alle vestigingen beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden via het contactformulier