Bijles Academie
Huiswerkbegeleiding
huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding bij De BijlesAcademie betekent een x aantal dagen per week aan de slag met huis- en leerwerk onder begeleiding van studiecoaches. Er wordt samen met de leerling en ouder een plan van aanpak gemaakt die past bij de wensen en doelstellingen van de leerling. Maatwerk is belangrijk maar er zijn ook een aantal vaste elementen binnen de huiswerkbegeleiding zoals; aandacht voor plannen, leren-leren, inhoudelijke ondersteuning en overhoren.  De voortgang en resultaten van de leerling worden bijgehouden in ons leerling volgsysteem Homi. Dit alles in een prettige leeromgeving waar de leerling zich thuis kan voelen.

Op iedere zes leerlingen is minimaal 1 studiecoach aanwezig.

De BijlesAcademie is open voor huiswerkbegeleiding van maandag tot en met vrijdag van 14:00 – 20:00. Ook zijn een aantal locaties op zondag geopend.*

Ook voor studenten MBO, HBO, WO  is de BijlesAcademie een plek om om onder toeziend oog van studiecoaches te studeren. De BijlesAcademie begeleidt studenten bij het plannen van hun studie, vertrouwen in hun eigen kunnen en biedt een stok achter de deur om geconcentreerd en effectief te studeren.

Huiswerkbegeleiding pakketten

Er kan gekozen worden uit diverse abonnementsvormen huiswerkbegeleiding Het aantal uren huiswerkbegeleiding dat per middag wordt afgenomen is onbeperkt.

De BijlesAcademie is ook tijdens de schoolvakanties open. Sommige vestigingen zijn ook op zondag geopend.

Er bestaat sinds kort ook de mogelijkheid tot het afnemen van individuele huiswerkbegeleiding aan huis. Dit is een zeer intensieve, maar effectieve vorm van huiswerkbegeleiding waarbij uw kind in alle vakken 1-op-1 wordt geholpen.

Voor specifieke informatie over de locatie bij u in de buurt kunt u kijken bij vestigingen.

Vestiging *

Uw naam *

Uw email *

Telefoon *

Uw bericht *

Huiswerkbegeleiding voor het Voortgezet onderwijs

Er zijn uiteenlopende redenen waarom huiswerkbegeleiding een goed idee kan zijn! Soms is het omdat je je thuis niet goed kunt concentreren. Of omdat je de motivatie mist. Ook kan het zijn dat je niet goed weet hoe het leren aan te pakken of het huiswerk in te plannen. In andere gevallen is het omdat er overdag niemand thuis is en het gewoon fijn is om huiswerk te doen onder wat begeleiding.

Bij de BijlesAcademie kun je een aantal dagen in de week in plannen om onder persoonlijke begeleiding te werken aan je schoolwerk.

Wat houdt huiswerkbegeleiding bij de BijlesAcademie in:

 • Intakegesprek
 • Een plan van aanpak op maat
 • Begeleiding bij plannen en structureren van het schoolwerk
 • Leren Leren
 • Inhoudelijke ondersteuning waar nodig
 • Oefentoetsen op maat. Altijd een overhoring
 • Onbeperkt aantal uren begeleiding per dag- open van 14.00 – 20.00 uur!
 • 1 begeleider op 6 leerlingen
 • Flexibiliteit in dagen ruilen en inhalen
 • Toegang tot leerlingvolgsysteem HOMi
 • Thuis geen schoolwerk stress meer

Op alle locaties van de BijlesAcademie werken professionele en enthousiaste studiecoaches die zowel inhoudelijk als didactisch goed in staat zijn om je te helpen en te motiveren. De locaties zijn zo ingericht dat er een ontspannen en huiselijke sfeer heerst zodat je met een prettig gevoel aan je huiswerk kunt.

Abonnementen huiswerkbegeleiding

Gekozen kan worden uit vier abonnementen huiswerkbegeleiding; 1, 2, 3 of onbeperkt middag(en) per week. In Utrecht is het ook nog mogelijk om te kiezen voor 4 of 5 middagen per week. Het aantal dagen kan in overleg tijdens het intakegesprek worden bepaald aan de hand van de hulpvraag en doelstellingen, of hangt af van persoonlijke planning en voorkeur.

Tarieven

Voor de huiswerkbegeleiding kent de Bijles Academie de volgende maandelijkse abonnementsprijzen:

 • 1 middag per week: Euro 160,- per maand (niet beschikbaar in Utrecht)
 • 2 middagen per week: Euro 230,- per maand
 • 3 middagen per week: Euro 300,- per maand
 • Onbeperkt per week: Euro 360,- per maand (niet beschikbaar in Utrecht)
 • 4 middagen per week: Euro 360,- per maand (alleen in Utrecht)
 • 5 middagen per week: Euro 420,- per maand (alleen in Utrecht)

Huiswerkbegeleiding voor Studenten

Als student (MBO, HBO, WO) kan de studie je soms boven het hoofd stijgen. Je weet niet goed hoe je het studeren moet aanpakken , je kunt niet goed plannen of het lukt je simpelweg niet goed om je te houden aan een planning en benodigde zelfstudie uren.

De Bijles Academie biedt met studiebegeleiding de mogelijkheid om een aantal middagen of avonden in de week in te plannen om onder begeleiding te werken aan je studie. Er wordt samen met jou een plan van aanpak gemaakt. In dit plan komen diverse aspecten naar voren die alle als doel hebben om jouw studiejaar tot een succesvol einde te brengen.  De begeleiding kan bestaan uit  wat inhoudelijke ondersteuning tot aan leren studeren (leren-leren). Daarnaast biedt de studiebegeleiding een stok achter de deur om op regelmatige basis aan je studie te gaan. Je wordt hierbij gemotiveerd en gestimuleerd door de studiecoaches.

De Bijles Academie is open voor studiebegeleiding van maandag tot en met vrijdag van 14:00 – 20:00. Bij sommige vestigingen bestaat er ook de mogelijkheid om op zondag huiswerkbegeleiding te volgen. De tijden zijn dan beperkt van 14.00 – 18.00.

Gekozen kan worden uit vier verschillende abonnementen studiebegeleiding van minimaal 2 middagen tot maximaal 5 middagen per week. Het aantal uren studiebegeleiding dat per dag kan worden afgenomen is onbeperkt (binnen de openingstijden van de vestiging).

Tarief

Voor de studie/huiswerkbegeleiding kent de Bijles Academie de volgende maandelijkse abonnementsprijzen:

 • 1 middag per week: Euro 160,- per maand
 • 2 middagen per week: Euro 230,- per maand
 • 3 middagen per week: Euro 300,- per maand
 • Onbeperkt per week: Euro 360,- per maand (niet beschikbaar in Utrecht)
 • 4 middagen per week: Euro 360,- per maand (alleen in Utrecht)
 • 5 middagen per week: Euro 420,- per maand (alleen in Utrecht)

Vestiging *

Uw naam *

Uw email *

Telefoon *

Uw bericht *

Huiswerkbegeleiding met HOMi

De Bijles Academie werkt met het leerlingvolgsysteem ‘HOMi’. HOMi is een online leerlingvolgsysteem specifiek ontwikkeld voor en door huiswerkinstituten. Met HOMi heb je op elk moment zicht op alle relevante leerlinggegevens bij de huiswerkbegeleiding, zoals het dagelijkse huiswerk, toetsen/proefwerken, de aanwezigheid en de resultaten. Daarnaast is HOMi gekoppeld aan Magister waardoor al het huiswerk, alle toetsen en cijfers automatisch realtime in te zien zijn door de begeleiders.

Met behulp van HOMi kan de Bijles Academie het mogelijk maken voor ouders om (realtime) mee te kijken in haar keuken. Zo zien ouders wanneer hun kinderen bij ons zijn, wat ze doen en hoe ze ervoor staan. De begeleiders van de Bijles Academie evalueren continue het werkgedrag van de leerlingen en hoe goed ze hun (leer)stof beheersen. Juist ook voor toetsen die ze de volgende dag hebben (na overhoring). In het logboek rapporteren zij hierover per kind. Ook dit is in te zien via het systeem. Daarnaast kunnen ouders ook berichten achterlaten voor de begeleiders als ze zich zorgen maken over specifieke punten. Begeleiders kunnen hier dan meteen mee aan de slag en zo zorgen dat een kind altijd de juiste (gerichte) aandacht krijgt.

Ouders krijgen na het intakegesprek (en met goedkeuring leerling) toegang tot het leerlingvolgsysteem voor hun kind. De gegevens worden via de mail verzonden.

Individuele huiswerkbegeleiding aan huis

De BijlesAcademie biedt, op basis van zeer goede ervaringen in het schooljaar 2014-2015, individuele huiswerkbegeleiding aan huis aan.
Gedurende deze individuele begeleiding kan een leerling geholpen worden door een docent bij het maken van haar huis- en leerwerk voor alle vakken. Deze docenten zijn allrounders en worden geselecteerd in functie van de behoeften van uw kind. De docent heeft 100% aandacht voor uw kind. Oefentoetsen worden gemaakt en doordat het 1-op-1 is is de effectiviteit zeer hoog.
De individuele huiswerkbegeleiding wordt aangeboden tegen een lager tarief dan vakinhoudelijke bijlessen. Wel is er een minimum afname per week om de begeleiding van uw kind te optimaliseren.

Tarief

Individuele huiswerkbegeleiding aan huis (enkel voortgezet onderwijs)

Minimaal 4 uur per week: Euro 25,- per uur
Minimaal 6 uur per week of meer: Euro 22,50 per uur

Examenpakket voor het school- en eindexamen

Met een slagingspercentage van 100% in het schooljaar 2015-2016 hebben we bij Bijles Academie bewezen een succesformule in handen te hebben. Zowel de feedback als de resultaten van onze SE- en Examentrainingen zijn dermate positief dat we besloten hebben onze ideeën in een pakket aan te bieden. Ook aankomend schooljaar zetten we weer in op een slagingspercentage van 100% en we hopen ook jullie weer verder te kunnen helpen. We streven naar de beste begeleiding, toegankelijk voor iedereen.

Gaat uw kind aankomend of volgend schooljaar het eindexamenjaar doorlopen?
Bijles Academie zorgt ervoor dat u zich nergens zorgen om hoeft te maken. Onze examenpakketten zorgen ervoor dat de leerlingen perfect voorbereid de examenperiodes in gaan.

NIVEAU

 • 4 VMBO
 • 5 HAVO
 • 5 en 6 VWO

EXAMENPAKKETTEN

PREMIUM

4 middagen per week Studiebegeleiding
Persoonlijke begeleiding en studiecoach
1 Examenzondag per maand
4 SE-trainingen voor iedere SE-week
4 Examentrainingen in april
Tarief: Euro 400 per maand

GOLD

3 middagen per week Studiebegeleiding
Persoonlijke begeleiding en studiecoach
1 Examenzondag per maand
3 SE-trainingen voor iedere SE-week
3 Examentrainingen in april
Tarief: Euro 350 per maand

SILVER

2 middagen per week Studiebegeleiding
Persoonlijke begeleiding en studiecoach
1 Examenzondag per maand
2 SE-training voor iedere SE-week
2 Examentraining in april
Tarief: Euro 300 per maand

EINDEXAMEN BIJLES

6 uur bijles per maand
Persoonlijke begeleiding en studiecoach
1 Examenzondag per maand
2 SE-trainingen voor iedere SE-week
2 Examentrainingen in april
Tarief: Euro 250 per maand

 

Het is mogelijk om de facetten uit meerdere pakketten te combineren of afzonderlijk van elkaar af te nemen. Voor de afzonderlijke prijzen zie onze tarieven. Het is mogelijk om de pakketten af te nemen bij alle vestigingen van de Bijles Academie met uitzondering van Utrecht/Leidsche Rijn.