Bijles Academie

Huiswerkbegeleiding met HOMi

De Bijles Academie werkt met het leerlingvolgsysteem ‘HOMi’. HOMi is een online leerlingvolgsysteem specifiek ontwikkeld voor en door huiswerkinstituten. Met HOMi heb je op elk moment zicht op alle relevante leerlinggegevens bij de huiswerkbegeleiding, zoals het dagelijkse huiswerk, toetsen/proefwerken, de aanwezigheid en de resultaten. Daarnaast is HOMi gekoppeld aan Magister waardoor al het huiswerk, alle toetsen en cijfers automatisch realtime in te zien zijn door de begeleiders.

Met behulp van HOMi kan de Bijles Academie het mogelijk maken voor ouders om (realtime) mee te kijken in haar keuken. Zo zien ouders wanneer hun kinderen bij ons zijn, wat ze doen en hoe ze ervoor staan. De begeleiders van de Bijles Academie evalueren continue het werkgedrag van de leerlingen en hoe goed ze hun (leer)stof beheersen. Juist ook voor toetsen die ze de volgende dag hebben (na overhoring). In het logboek rapporteren zij hierover per kind. Ook dit is in te zien via het systeem. Daarnaast kunnen ouders ook berichten achterlaten voor de begeleiders als ze zich zorgen maken over specifieke punten. Begeleiders kunnen hier dan meteen mee aan de slag en zo zorgen dat een kind altijd de juiste (gerichte) aandacht krijgt.

Ouders krijgen na het intakegesprek (en met goedkeuring leerling) toegang tot het leerlingvolgsysteem voor hun kind. De gegevens worden via de mail verzonden.