MIDDELBARE SCHOOL

In het kort

Persoonlijk ontwikkeling

Naast het behalen van de korte termijndoelen richten wij ons ook op de lange termijn, door persoonlijke ontwikkeling voorop te stellen.

Maatwerk

Elk kind is anders. Onze oplossingen ook. In overleg wordt er zoveel mogelijk op maat gewerkt.

Voor iedereen

Naast dat we er zijn voor middelbare scholieren van alle niveaus en leerjaren, hebben we ook ervaring met vormen van leerproblematieken zoals dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, ADHD, ADD.

Huiswerkbegeleiding

Planning & ondersteuning

Het maken en bijhouden van een goede planning is essentieel in onze huiswerkbegeleiding. Tijdens de check-in wordt de planning doorgenomen en waar nodig aangepast. Na de check-in blijven de begeleiders actief de leerlingen ondersteunen: er wordt uitleg gegeven over stof en er wordt regelmatig gecontroleerd en overhoord.

Leervaardigheden

Efficiëntie. Veel leerlingen zitten uren te leren, maar niet op de juiste manier. De leerlingen leren bij ons belangrijke technieken, waardoor ze de stof sneller en beter opnemen.

Communicatie

Wij vinden de communicatie tussen ouders, leerlingen en instituut erg belangrijk. Daarom ontvangen de ouders na elke les een korte samenvatting van wat er die dag is gedaan en wat er nog op de planning staat. Indien nodig is er ook persoonlijk contact.

Elke locatie van de BijlesAcademie wordt aangestuurd door een vestigingsmanager. Hij of zij is ook degene die het totaal overzicht behoudt en weet heeft van ieders plan van aanpak en persoonlijke uitdagingen en doelstellingen. De vestigingsmanager stuurt op basis hiervan de studiecoaches aan en heeft ook een kort lijntje met scholier en ouder.

De studiecoaches zijn universitaire studenten die zijn geselecteerd op basis van hun sociale vaardigheden en inhoudelijke expertise. Het zijn vaak de toppers van hun studiejaar. Niet alleen doordat ze goed kunnen leren maar juist ook omdat ze gemakkelijk contact maken en anderen goed kunnen en willen helpen.

Ons uitgangspunt is dat er op elke dat er voor elk vak een coach aanwezig is voor de inhoudelijke vragen, ook als je in 6 VWO zit.

Onze coaches worden getraind en gecoacht zodat ze scholieren ook kunnen ondersteunen in het plannen, leren-leren, motivatie en concentratie.

Samen met de leerling en ouder kiest
BijlesAcademie een plan van aanpak dat past bij
de wensen en doelstellingen van de leerling.

Bijlessen

Als de uitleg op school te snel gaat of onduidelijk is, of als er voor bepaalde vakken gewoon minder aanleg is, dan kan er gekozen worden voor 1-op-1 begeleiding in de vorm van bijles. Aan de hand van de vraag  en het doel wordt er bepaald hoeveel bijles er nodig is en voor welk vak(ken). Dit kan wekelijks vaste bijles zijn of een (aantal keer) losse bijlessen.

De bijlessen vinden in principe bij ons op locatie plaats. Soms kan er nog twijfel zijn welke vorm van begeleiding het meest passend is. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Aan de hand van een gratis intakegesprek kunnen we daarin adviseren.

We verzorgen bijles in de volgende vakken:

  • Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans
  • Grieks en Latijn
  • Biologie, Informatiekunde, Natuurkunde, NaSk,  Scheikunde en Wiskunde (A, B, C, D)
  • Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis, Godsdienst, Levensbeschouwing, Management en Organisatie (M&O), Mens en Maatschappij en Maatschappijleer

Aan de hand van een (telefonische) intake wordt door de vestigingsmanager van de betreffende locatie de meest geschikte bijlesdocent benaderd en wordt de bijles ingepland. We plannen dus niet alleen maar op beschikbaarheid en vak maar ook of de docent(e) past bij de hulpvraag, uitdaging en persoonlijkheid van de scholier.

Tijdens de bijles wordt er gewerkt uit de boeken van de scholier zelf. Er wordt een combinatie gemaakt tussen kennis en vaardigheden en de invulling van de bijlessen hangt af van de hulpvraag en uitdaging van de scholier. Op aanvraag kunnen we na elke bijles een lesverslag naar ouders mailen.

BijlesAcademie werkt met Universitaire Studentdocenten die zorgvuldig door ons worden geselecteerd en ingepland. Dit betekent dat de juiste persoon op de juiste opdracht komt. Er zit een groot verschil tussen het geven van bijles Nederlands aan een brugklasser dan hetzelfde vak aan een 6e klasser. Dit vraagt andere vaardigheden en kennis. Hier houden wij rekening mee.

Een bijlesdocent moet boven de stof staan en groot vertrouwen hebben in de vakken waarin ze bijles geven.

Voor bijlessen bovenbouw werken we met studentdocenten die een studie doen in de richting van de vakken waarin ze bijles geven.

Voor de onderbouw kijken we naast inhoudelijke kennis ook nog extra goed naar inzicht in leermethodieken, omdat blijkt dat vaak juist de leeraanpak maakt dat het niet altijd wil lukken.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN